2009. február 8., vasárnap

sziasztok

első olyan hétvégénket töltjük itt, amely dolgos hétköznapok után ért. Tegnap megfőztük első igazi, rendes ebédünket, nagyon finom lett, ha bárkinek kell a recept, nyugodtan jelentkezzen. Előtte elmentünk sétálni egy olyan irányba, amerre még nem jártunk eddig, célba vettük a városon kívüli zöldellő dombokat, és toronyiránt nekivágtunk. Odafelé sajnos egy autóút mellett kellett mennünk, az nem volt olyan jó, de aztán letértünk az első adandó alkalommal, és az olyan volt, mintha egy dimenziókapun léptünk volna át. Addig a hangos, zúgó autóút mellett haladtunk, nem hallottuk egymás szavát se, aztán miután elkanyarodtunk balra, gyakorlatilag rögtön csend lett, és beléptünk a felső tízezer felső százainak világába. Villák, gyönyörű kertek, vagyis inkább birtokok, minden egyes fűszál egyforma méretű, minden ház kapujánál márványtáblácska jelzi a család nevét, és a furcsa módon oly gyakori pálmafa még egzotikusabbá teszi a hangulatot. Persze voltak ott is alacsonyabb anyagi szinten élő családok, ez nem a ház méretéből derült ki, hanem hogy csak egy opel állt a ház előtt és nem egy amg mercedes. Persze lehet, hogy az a kertészé volt...Mindegy, visszafelé egy másik útvonalon jöttünk, nagyon kellemes volt, lakóparkok, békés utcák, kedves emberek. Aztán este elmentünk egy szülinapi buliba, 10-től 50-ig minden korosztály ott volt, egy igazi családi buli, finom sütemények, és sörre is megvendégeltek, jó volt. Ma rendrakást tervezünk, aztán este azt a szart kéne olvasnunk, de megint hétágra süt a nap, úgyhogy nem tudom mi lesz a terveinkből. Írok még, sziasztok andris

7 megjegyzés:

  1. Fényképek?
    Vázlatrajzok a látottakról?

    VálaszTörlés
  2. Kérem a receptet, hátha megfőzi nekem valaki :)

    VálaszTörlés
  3. 6 nagy szem krumpli
    3 fej vöröshagyma
    800g darált hús
    1 padlizsán
    reszelt sajt
    paradicsomszósz (konzerv)
    4en laknak jól vele


    a karikára vágott hagymával kirakom az olajos tepsi alját, erre teszem a főtt törtkrumplit. a padlizsánt szintén karikára vágva ráteszem a krumplira, miután besóztam és serpenyőben megsütöttem (fontos, hogy miután besóztam, megvárom míg levet ereszt, amit leöntök, majd megmosom, hogy ne legyen keserű, ezután sütöm meg). a padlizsán tetejére kerül a darált hús, amit korábban a hagymán megsütöttem és készre főztem a paradicsomszósszal (só, bors, majoranna, esetleg kakukkfű, ahogy tetszik). a tetejére sok sajt, a rétegek közé is lehet. a receptet köszönjük Nórinak, a következő főzőműsorunkat egy hét múlva láthatják, a viszontlátásra!

    VálaszTörlés
  4. Nem látom Nórit a Rendszeres olvasók között. Gratula, a recept kíváló.
    Ádám mit csinál?

    VálaszTörlés