2009. február 1., vasárnap

Sziasztok,

azt már megtanultam, hogy az írek vízállóak. Izmos esőben egy szál pulóverben nyomulnak az utcán, a lányoknak kilóg a derekuk 5 fokban és ködszitálásban, a srác szemrebbenés nélkül fecseg tovább a többiekkel, miközben telibe fröcsköli egy auto.

De ma megtanultam, hogy az írek másképp is látnak, mint mi. Képzeljetek el egy várat egy masszív tengeröböl torkolatában, ahol ebbe az öbölbe beleömlik a Lee folyó (igazából azzá szélesedik, majd megint keskeny lesz, és csak utána van tenger, de a hatás ugyanaz) Namost ez a Black Rock Castle. Gyönyörűen fel van újítva, bisztró, kávézó, kiságyú, nagy ágyú, minden ami szem szájnak ingere. Példásan magasodik a sziklán, figyeli az egész öblöt, belátni horizonttól horizontig mindent, és....

...és nem lehet felmenni a toronyba. Helyette csillagvizsgáló, és planetárium. Bent mennek a dokumentumfilmek a Jupiter holdjairól, és a Mars sarkköreiről, de a toronyban iroda van, és raktár, privát. Nem hiszem el ezeket az embereket. Tele vannak hatalmas végeláthatatlan mezőkkel ahol csak a madár jár, vannak szigeteik csokorral, ahova nem jut el a városok fénye, miért nem húznak fel oda egy betontornyot? Miért egy magában is látványosságként szolgáló 17 szd-i várat áldoznak be ennek, aminek magában is remek kiláása lenne, mirét onnan nézegetik a fényévekre bolyongó holdakat?

Ki adott erre az ötletre pénzt?

Mindenesetre jót sétáltunk azért. Legközelebb lejutunk a tengerig is. Igérem.

...remélem.


Ölelít,

Á.

Ps: Thomas, ne nevess.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése