2009. február 9., hétfő

Az Apple Computer, General Electric, és Ford Motors után az andrewandadam-ot is elérte a gazdasági világválság

Édes családom, édes barátaim és édes édeseim!

Minden oly' idillien kezdődött. Megkaptuk a fasírt, és a töltött krumpli receptjét Andris mamájától. Az ég azúrban játszott, a madarak trillázva ünnepelték a rügyek nyílását, a folyó pontos ritmusban csörgedezett, az emberek az utcán megengedtek maguknak egy halvány, de annál reménytelibb mosolyt.

Aztán elkezdődött a balszerencsék sora. A civilizáció fölé súlyos fellegként tornyosuló sors balsejtelmekkel teli árnyat vetett a Hartlands Road 3-ra is.

Először szétesett a fasírt. Sebaj Tóbiás, a legfinomabb ételek rondák mint a bűn, meg egyébként is az ízéért esszük. Aztán nem sikerült kivájni a krumpli belsejét. Ó, hogy is ronthatta volna el ez az apróság a kedvünket, ihhaj vagyunk komáim.
Aztán bejött a konyhába Sinead, a főbérlőnk, jeges sugallatot kavarva fel a levegőben. A tücskök abbahagyták a ciripelést, a rügyek, az elmúlt százmillió évben először, mintha megtorpantak volna nyílásuk folyamatában. A varjú fájdalmasan károgott, az őzike ijedten kapta fel a fejét, és könny szökött szemünkbe.

Kiderült, hogy az internetkapcsolatunk, amiről eddig csak oly sok jót mondhattunk nektek, mely gyors folyású hegyi patakként kötött össze palackpostán titeket és minket, mely sudáran és megingathatatlanul áll a hegyormon, akár a szálas bükk - korlátozott.

30 GB van egy hónapra. Eleinte nem is hallatszott olyan rosszul, aztán - alas - leosztottuk ezt a 30-at 6-tal, ahányan itt lakunk, és kijött a vérben úszó (gondolkodik...) 5-ös szám. Erre rá jön, hogy az Úr 2009-ik évének, Hóólvadás havának 9-ik napján 20GB-nál tartunk. Fájdalom!

5 GB, mennyit ér az ember? 5 GB, mely gúzsba köt, 5 GB mely mélyre taszít a nélkülözés katlanába. Nincs többé letöltés (nem baj) nincs többé korlátlan YouTube (nem baj) nincs többé... nincs.
Reméljük, hogy nem futunk ki a szívünkben Euróinknál is becsesebb helyet elfoglaló bitejainkból, de ha igen, akkor sajnos nem nagyon fogunk tudni nagy, jó minőségű fotókat feltölteni.

Ám, hogy minden rossz ragyás háta mögött megbújjon egy csipet tündöklő jó is - ez legalább okot ad egy nagy fotónézegetős banzájra, majd otthon. Mindenesetre írjuk a bejegyzéseket, és rakunk fel fotókat, csak sokkal kisebbek lesznek. A nagyokat majd megkapjátok odahaza.

Szavak híján ölel,

Á.

11 megjegyzés:

  1. A betük is jók, pláne, amikor ilyen jól írtok. Mind a ketten. A képeket majd megnézzük itthon a mama TV-jén.
    Nyugodtan fotózzatok a legfinomabb felbontással, legfeljebb nem külditek el, hanem hozzátok majd.

    VálaszTörlés
  2. bennem mér ez elött felmerült, hogy blogra negyed ekkora képek is elegek. photoshop a barátotok
    töltsétek le a probavaltozatot
    csak 1 giga :D

    VálaszTörlés
  3. Mennyit kér Sinead a többlet GB - ok használatáért?

    VálaszTörlés
  4. ja amugy ez eleg furcsa, itthon is kb 2000 forint kulonbseg van a korlatlan es a korlatozott hozzferes kozott.
    mondd meg neki, hogy ti irorszagba jottetek, nem skociaba :)

    VálaszTörlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  6. en sem ertem, foleg mert ok youtube-on neznek brownie receptet...talan keszitunkmind ndenbol, amibol lehet egy rosszabb felbontasu kepet, es a blogra azt rakjuk. nem tudom, nehezen hiszem, hogy mi ennyi ido alatt 5gigat toltottunk. igazabol nem ertek hozza, de az emailezes, meg a skypeolas nem lehet olyan sok. vagy igen?

    VálaszTörlés
  7. Jaja, butítunk majd ezerrel, itt a PS a patrokloszon*
    Otthonra meg lehet nézni Anyám tvjén a nagy felbontásúakat. :)

    Nem a Sinead kér többet, hanem az intenetszolgáltató nem ad... :(

    * - patroklosz a laptopom, menő mi?

    VálaszTörlés
  8. amúgy a fotó feltöltés ide az nevéből adódóan feltöltés ami nem szokott benne lenni a letöltési korlátban. nyilván az egy külön mennyiség (általában kevesebb, mint a letöltés)

    VálaszTörlés
  9. nahát, micsoda szívfájdalom az a 30giga havonta.. részvétem.

    viszont a fotósop nem ér ilyen helyzetekben lószart sem, ACDSEE kell nektek, abban van tömeges resize és for sure nem írja felül a forrást.. ha gondoljátok postázom, csak 35 mb.

    peace

    VálaszTörlés
  10. azzal csak actiont tudsz menteni és kiterjeszteni több képre egyszerre.. nem ugyanaz.

    VálaszTörlés